During a 5 ​-year ​period, 45 ​% of snowstorms in a certain city caused power outages. Thirty three of the snowstorms did not cause power outages. what is the total number of snowstorms in this city over the 5 ​-year period

QUESTION POSTED AT 10/10/2019 - 09:38 AM

Answered by answersmine AT 10/10/2019 - 09:38 AM

100-45=55% did not cause power outages
0.55t=33
Solve for t

Related questions

You are debating about whether to buy a new computer for $800.00 or a refurbished computer with the same equipment for$640.00. If a savings account earns 4.5% APR interest, how much do you really save with a refurbished computer if you put the difference into the savings account for a year?

Firstly, we need to find the difference between the two. First, we have to take a grand total of $800 and subtract it by the used/refurbished total of$640. After we subtract the two, we would get $160. Next, we want to multiply the$160 by our interest rate. In this case, the interest rate is 4.5%. To convert this to a decimal, we do 0.045. When we multiply $160 by 0.045 we get$7.20. So the final total would be $167.20. Therefore, you would get$7.20 out of interest!

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:26 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:26 AM

Number 5 and 6 please show work

5. Susan would have 55 cents in her piggy bank. dimes =10 and nickels =5
10+10+10+10+5+5+5= 55
Ned has 32 cents in her piggy bank. pennies=1 and nickles=5
1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+1+5+5+5=32
I hope this helps

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:25 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:25 AM

What is the interquartile range of the data set? {48, 50, 65, 60, 80, 42, 45, 50, 42, 55, 45}

The answer would ether be 16.5 or 10. Sorry, I'm not sure haven't done interquartile range in a little while.

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:25 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:25 AM

A parking lot has twice as many cars as trucks. The total number of cars and trucks in the parking lot is 24. How many cars and how many trucks are in the lot?

Let C be the number of cars and T the number of trucks:

C + T =24

but C = 2T

2T + T = 24

3 T =24 band T =8 so C=16

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:21 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:21 AM

Order the numbers from least to greatest: 83/100, 3/4, 1/5

1/5, 3/4, 83/100.
Hope this helps you...

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:20 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:20 AM

An epidemic has hit Hanthaway City. The population is declining 24% every hour. In just 8 hours, there are only 15,542 people left in the city. What was the initial population in the city before the epidemic broke out?

A=P(1-24/100)⁸

15,542 =P(0.76)⁸

P= (15,542)/(0.76)₂

P= 15,542/0.111303

P = 139,836

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:20 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:20 AM

At a local grocery store, Martha buys 12 cans of tomato sauce. If each can costs two dollars, and the store is giving a three dollar discount for each order, find the total cost of the tomato sauce?

12 x 2 = (24 - 3) = 21

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:19 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:19 AM

Number 12! Show work please

Each friend will get 10(.66666) ounces of lemonade
2 * 4 = 4,
4 * 8 = 32
32 / 3 = roughly 10
there will be 2 ounces of lemonade left

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:17 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:17 AM

Number 12! Please show work

8 ÷ 4 = 2 cups x 8 = 16 Can i be the Brainliest plzzz

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:16 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:16 AM

Solve the following inequality. Then place the correct number in the box provided. 3x + 5 < 6x - 1

X > 2 should be the answer.

Hope this helps.

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:16 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:16 AM

The population of cuba is 1.3million The country's population is expected to grow at a rate of 4% each year The population Of Cuba will be in 10 years

The  population in Cuba is expected to grow at a rate of 4% each year . Now is
1.3million .
This means that after 1 year the population in Cuba would be: 1.3 million+ 4%*1.3million=1.300.000+52.000=1.352.000
After the second year the population would be: 1.352.000  + 4% of 1.352.000=...
After n years the population would be: population in the n-1 th year  + 4% (population in the year n-1)
In 10 years the population in Cuba would be: population in the 9-th year +4% from the population in the 9-th year

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:16 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:16 AM

A school principal ordered 1000 pencils. He gave an equal number to each of seven teachers until he had given as many as possible. How many pencils were left?

6 pencils were left
-1,000 divided by 7=142.86
-142x7=994
-1,000-994=6

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:14 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:14 AM

A school principal ordered 1000 pencils he gave an equal number to each of seven teachers until he had given out as many as possible how many pencils were left

If you have 1000 pencils and you divide by 7 teachers, you would have 142 pencils divided evenly. Then you would take the 142 pencils and multiply by 7 which will give you a total of 994 pencils that went to the teachers in total. So the remaining pencils would be 1000 minus 994 and the total left over will be 6 pencils. I hope this helps.

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:14 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:14 AM

Six times a number is greater than 20 more than that number. What are the possible values of that number?

The answer is x>4 I just did this one

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:13 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:13 AM

Which calculation should be completed first to solve this story problem? Allister bought some sheet music. He bought 6 songs for $0.99 each and 1 book for$16.99. He paid $1.38 in sales tax. He gave the cashier$50. How much change should Allister get? A. total cost of all the purchases B. total cost of 6 songs C. sum of the cost of 1 song, the book, and the tax D. the change

A. total cost of all the purchases

You can't calculate the sales tax on the sheet music or the change for $50 he would have received (which requires subtracting the total cost from$50) until you know how much the sheet music cost total.

The B) and C) options aren't  relevant to the problem. You're trying to find the amount of change he gets after paying the total cost for all the sheet music + the tax on that.

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:13 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:13 AM

Number 12! Please show work

1 qt = 4 cups
------   -------
2 qt       x

2 quarts = 8 cups = 128 ounces

1 cup = 8 ounces
--------    ------------
8 cup       x

2 quarts = 8 cups = 64 ounces

64 ounces/4 people =  16 ounces is the answer

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:12 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:12 AM

Choose the correct classification of x6 + 3x3 by number of terms and by degree

Degree is 6
There are 2 terms... I think... maybe....

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:10 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:10 AM

For two weeks, Mark recorded the color of the traffic light at the intersection of Acorn Street and Fifth Avenue as his bus approached the intersection. He created this frequency table. How many times was the traffic light red? Red: ? Green: 6 Yellow: 2 Total: 15

Hey there!

If the total amount of times Mark recorded the color of the traffic light is 15, then the number of red lights he recorded would be 15 minus the amount of green and yellow lights.

15 – 6 – 2 = 7

There was a total of 7 red lights recorded by Mark.

Hope this helped you out! :-)

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:09 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:09 AM

Identify as a direct variation, inverse variation or neither. Is the total cost to fill a car gas tank a direct or inverse variation with respect to the number of gallons used?

It  is a case of a direct variation.

Step-by-step explanation:

Direct variation--

Two variables x and y are said to be in direct variation if there exist a constant k such that: i.e. with the increase/decrease in one variable the other variable also increases/decreases.

Inverse variation--

Two variables x and y are said to be in inverse variation if there exist a constant k such that: i.e. with the increase in one variable the other decreases and vice-versa.

Here the independent variable is: Number of gallons used.

and the dependent variable is: Total cost to fill a car gas tank.

As we know that as the number of gallons used increases the total cost also increases and it increases by some constant k.

Since, the cost of per gallons is some fixed.

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:09 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:09 AM

I need help with number 28. Please explain or show work. Thank you

X=4 I THINK IS THE ANSWER

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:08 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:08 AM

I believe the answer is overlapping events

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:06 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:06 AM

Please find the volume of each figure . Please show and explain all work or you will be reported do all and not some . 40) A 5m×3m×4m rectangular prism 41) A cube with edge of 6 ft 42) A cylinder with a height of 14 cm and base Diameter of 10 cm 43) A triangular prism with a base area of 15 square inches and height of 12 inches . 44) A cylinder with a base circumference of 8pi and height 7 45) A box has a volume of 24 ft^3 and base of 2 ft by 3 ft, what is the height ?

Volume formulas:
rectangle prism: l×w×h
cube: s^3
cylinder:(pi)r^2×h
triangle prism: (a×b/2)×h
cylinder:(pi)r^2×h
box:l×w×h

40) 5m×3m×4m =15m×4m= 60m^3

41) 6 ft × 6 ft ×6 ft = 36 ft × 6 ft = 216 ft^3

42) d=2r 10/2=5 r=5
3.14×5^2×14=78.5×14= 1099cm^3

43) 15=a×b/2 (area of trianlge)
15×12= 180in^3

44) c=2 (pi)r 8pi=2r (pi)
r=4
3.14×4^2×7=50.24×7=351.68

45) 24 ft^3 =2 ft × 3 ft × height
24=6×h
÷6 both sides
h=4ft

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:06 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:06 AM

Freddie is at chess practice waiting on his opponent's next move. He notices that the 4-inch-long minute hand is rotating around the clock and marking off time like degrees on a unit circle. Part 1: How many radians does the minute hand move from 3:35 to 3:55? (Hint: Find the number of degrees per minute first.) Part 2: How far does the tip of the minute hand travel during that time?

Part1

there are 360° in a circle (clock), and thus if we check how many degrees in a clock with 60minutes, then it'd be 360/60, or 6° per minute

now, the clock went from 3:35 to 3:55, 20 minutes, how many degree is that? 6*20

part2 ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:06 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:06 AM

Amber is using 3 ft by 14 ft sheets of wallpaper to cover a rectangle wall that has an area of 240 ft squared. what is the least number of sheets of wallpaper she will need? A. 6 sheets B.15 sheets C. 5 sheets D. 5.71 sheets

6 sheets

3ft x 14ft = 42ft^2

240ft^2
-------
42ft^2

5.7

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:02 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:02 AM

How many numbers between 10 and 99 are divisible by 5.

17 because 100 divided by 5 is 20 but you take away 3 because 5, 10, and 100 won't be accepted.

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:02 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:02 AM

n           i              g             g                   a   :)

Hope this helps you

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:01 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:01 AM

Two cars leave the same location traveling in opposite directions. One car leaves at 3:00 p.m. traveling at an average rate of 55 miles per hour. The other car leaves at 4:00 p.m. traveling at an average rate of 75 miles per hour. Let x represent the number of hours after the first car leaves. How many hours after the first car leaves will the two cars be 380 miles apart? equation: hours; so i kinda got this down but if the 55mph leaves first it would take 6.9 (379.5 to be miles apart from car b) or 7 hours ( to be 385 miles apart from car b) the thing is i dont have a exact hour that would make them 380 miles apart on the dot but i am close

It would be 6.95, (follow what you were doing, just do 6.95)

ANSWERED AT 17/10/2019 - 09:01 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 09:01 AM

What is 56 divided by 168 as a mixed number please answer ASAP

.333 translated to a fraction would be one-third or 1/3

ANSWERED AT 17/10/2019 - 08:59 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 08:59 AM

a) One number is five more than another number and the sum of the two numbers is 55, what are the numbers?

25 & 30
25+30=55
30-25=5

ANSWERED AT 17/10/2019 - 08:58 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 08:58 AM

Gwen borrowed $20 from her mother to buy a scarf. Then, she went to her favorite department store and charged a pair of boots for$120 and boot socks for $12. Which absolute value statement describe's Gwen's total debt? He would owe$132 USD.

ANSWERED AT 17/10/2019 - 08:57 AM

QUESTION POSTED AT 17/10/2019 - 08:57 AM